Om

Dansekunstner, koreograf og pedagog

Hanne M Knutsen har utdannelse fra Dansforum-danselinje i Gøteborg (1985-86), Musikkteater utdannelse fra Laine Theatre Arts i London(1987-90), etterutdanning i Flamenco og contemporary dans i Amsterdam(1994-96) og jevnlig danset flamenco hos forskjellige pedagoger i Jerez, Sevilla, Madrid, Barcelona og Malaga.

Som utøvende dansekunstner har hun spesialisert seg i å blande utrykkene flamenco og samtidsdans. Hun har utviklet en egen form, som hun bruker for å forsterke og underbygge tekst, musikk og teater hun jobber med.

« Med denne formen oppnår jeg sterkere hva jeg ønsker å uttrykke. I flamenco-dansen finner man særegne og avanserte rytmer og arm-bevegelser som samtidig kan være folkelig og ha en særegen stil. Ved å blande inn moderne dansens frie former, gir det flamencoen mer frihet. Det å blande utrykkene flamenco og samtidsdans gir en egen form som forsterker og underbygger tekster jeg bruker.» Hanne M Knutsen

Hun koreograferer også ulike former for dansekunst, danseteater, teater, musikkteater, og kan undervise og koreografere innen stilarter som jazz, moderne, stepp, flamenco og musikkteater.

Hun har siden 1990 jobbet som dansekunstner, pedagog og koreograf i London, Amsterdam, Oslo, Trondheim og Moss.